Taller d’Sketching a l’Aquarel·la: 18,19 i 20 d’abril.

Posted on març 4, 2019

 

taller

Sketching a l’aquarel·la: menys és més.

Presentació:

 

El taller que durem a terme aquesta primavera girarà a l’entorn de tres idees-força que ens connectaran amb aquella màxima que va fer fortuna en la corrent minimalista de l’art abstracte del segle passat (i que, paradoxalment, considero com una de les premisses centrals per a un sketching a l’aquarel·la reeixit): menys és més.

 

En primer lloc: l’esforç de síntesis. Que us ressonarà quan em sentireu dir: “aguantem el dibuix”… Aquest simple fet, aquesta espera, ens obrirà la porta a la discriminació entre el que és essencial per al dibuix i el que no. Allò que forma part de la realitat i nosaltres ho valorem d’una manera substantiva i, per contra, allò que acompanya però que sovint distreu. Aprendrem a donar valors i, alhora, a treure el gra de la palla. Ens enfocarem amb allò que formarà part del dibuix. Com a conseqüència, estarem potenciant allò que volem representar incrementant la força i la tensió de la imatge. En definitiva, que la realitat no és un tot absolut per al dibuixant.

 

En segon lloc: igual que observem la realitat, també hem d’observar el procediment que fem servir per expressar-la. Som dos que dibuixem alhora: la aquarel·la i nosaltres. En un diàleg permanent, de propostes i intervencions. Aprendrem a donar joc i espai a l’aquarel·la, tot fent respirar el dibuix, fent-lo més lleuger i suggerent.

 

I, en tercer lloc, reforçarem la idea d’sketch o esbós. Amb tot el seu potencial d’immediatesa, frescor i brevetat. Quantes vegades hem reconegut la bellesa i rotunditat d’una obra d’aquestes característiques, sovint per damunt del que ens aporta una obra acabada.

 

Lluís Bruguera. Març de 2019

Ubicacions del taller:

 

Dia 18 d’abril: Sa Tuna

Passeig de l’àncora

https://goo.gl/maps/RkA5i6nbKmE2

 

 Dia 19 d’abril: Canapost

Plaça de l’Esglèsia de Sant Esteve

https://goo.gl/maps/dhot1364xHB2

 

 Dia 20 d’abril: Llafranc

Plaça de la Marinada (Inici del camí de ronda, de Llafranc a Calella)

https://goo.gl/maps/sE7yvFjpMX82

 

Material:

 

 

 

 

Horari de Sessions: de 9h.30’- 13h.
Preu: 90 €. Pagament al comptat, "in situ".

http://www.lluisbruguera.net/
http://lluisbruguera.blogspot.com.es/
https://www.flickr.com/photos/lluisbruguera/
https://www.facebook.com/lluis.bruguera.7
https://www.instagram.com/argent_viu/

 

Leave a Reply

*
*